57852303_416046582550903_1912550749384998912_n
Am reușit. Povestea la -44 kg !
25 aprilie 2019
61567329_375908413029581_5084296218155155456_n
Un porridge la Școala Winnie!
29 mai 2019
Arata tot

Terci de ovăz

59596471_603959360111543_897068262674661376_n

Terci de ovăz

 

Hello, hello people !

Mă bucur să ne reauzim prin intermediul blog-ului lioara.ro.  Astăzi discutăm despre budinca/terciul de ovăzJ. L-am descoperit de mulți ani și o perioadă l-am consumat foarte des. Și astăzi a rămas în topul preferințelor mele culinare și mă bucur nespus de mult că și în locațiile de horeca din Oradea îl putem savura ( ex: Rewine, Feelings96, Flavours Bistro ). Terciul de ovăz sau porridge este un mic dejun englezesc tradițional compus din fulgi de ovăz, lapte, praf de sare  și topping după gust. În Anglia este atât de apreciat și de iubit porrindge-ul încât la școli cei micuși primesc gratuit dimineața  la micul dejun.  Este o rețetă atât de simplă dar cu foarte multe beneficii. Și să nu mai vorbim de gradul de sațietate pe care ți-l oferă.

Și acum să răspund la întrebările voastre

Ajută la slăbit terci-ul de ovăz ?

Da, sigur că da ! Însă dacă ești într-un program de slăbire recomandarea mea este să mergem pe rețeta clasică : lapte/apă, fulgi de ovăz, praf de sare, scorțișoara și îndulcitor opțional. În momentul în care adaugi pentru savuare semințe, topping, miere, fructe … ooops J se cam adună caloriile.

Când este indicat să fie consumat  ?

Păi dragii mei… depinde de activitatea ta și de obiectivul tău. Dacă dorești să ai o alimentație sănătoasă și echilibrată atunci îl poți consuma atât dimineața cât și seara ( ai grijă la cantitatea de oleginoase ). Dacă scopul tău este slăbirea atunci rețeta trebuie să aibă la bază apă, fulgi de ovăz, scorțișoară și opțional miere dimineața.  În cazul în care scopul tău este creșterea în masă musculară poate fi liniștit consumat și după antrenament. Dacă ești o persoană sedentară – doar dimineața !

Cum este indicat să fie consumat ?

Bun… aceasta este o întrebare foarte bună. Ideal este să ai la baza apă; dacă vrei să fie mai cremos atunci lapte sau iaurt ( am pus „sau” nu „și „- niciodată cu lapte și iaurt !! ).  Îndulcitorul să fie ori miere ori îndulcitor. În cazul în care adaugi și fructe și miere, recomandarea mea este să fie ori una ori alta.

Fulgii de ovăz au un indice glicemic mic ( 45 ) , stimulează foarte bine sistemul digestiv datorită conținului de fibre. Cantitatea mare de fibre solubile , numite beta-glucani ajută la scăderea nivelului de colesterol și  scade nivelul de zahăr. Sunt consitenți, au calorii puține, au multe beneficii pentru sănatatea noastră, deci DA, bifăm pentru terci-ul de ovăz.

Vă atașez rețeta mea care merge foarte bine cu un expresso cald pentru tine, pe mâine dimineața .

 

60242868_843384459394008_6769589974347022336_n

 

  • 500ml lapte fara lactoză
  • 150 gr de fulgi de ovăz
  • 2 lingurite de semințe de chia
  • 2 lingurițe de mixt de carob, semințe de in și tărâțe de psyllium
  • praf de sare
  • miere de mană sau de munte
  • nuci/ semințe de dovleac ( doar când vreau să mă răsfăș și știu că fac mișcare )

59963186_378917622833336_8623427008967213056_n

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Privacy Policy Settings