Un parfum nou sau un reset nou?

Aspectul fizic vs aspectul interior

Astăzi, cuvântuldetox” a devenit un subiect comun, dar în acelaşi timp şi tabu. Părerile sunt împărţite cu argumente pro sau contra privind necesitatea unui program de detoxifiere. Deşi organismul nostru are capacitatea sa proprie de detoxifiere, din păcate secolul XXI ne împiedică reuşim respectăm o alimentaţie preponderent sănătoasă. Marketingul alimentar ne bombardează atât pe noi, adulţii dar în special pe cei mici cu reclame cât mai “colorate” şi maiprovocatoarecare crează din noi nişte mici monştrii în faţă rafturilor din spaţiile comerciale. Totul este frumos ambalat, cu reduceri “substanţiale” (2 la preţ de 1) şi uşor de consumat (semi-preparate). Tot ce trebuie faci este consumi o singură dată pentru a devenii un “nou fanal produsului X. Trist, dar este doar un alt cerc vicios în care devenim doar nişte consumatori fideli.

“Detoxul” nu este o baghetă magică pentru slăbit! Detoxul nu promite “-5 kg în 7 zile”. Şi da, “detoxul” nu înseamnă te ajută 100% scapi de grăsimea nedorită. Este foarte important ştim pe parcursul programul de detoxifiere (sucuri de legume şi fructe) ceea ce pierzi este: conţinutul intestinal, retenţia de apă (ne dezumflăm), masă musculară şi doar la sfârşit ajungem şi la grăsime. Un program sănătos de detoxifiere începe în primul rând cu o hidratare corespunzătoare (35 ml/kg corp ), cu mişcare fizică regulată (DA, mersul pe jos), cu un streching susţinut zilnic şi cu un zâmbet larg pe buze.

Detoxul astăzi TE ORDONEAZĂ, TE ORGANIZEAZĂ, TE RESETEAZĂ. Un program corect ţinut, trebuie fie compus din 80% legume diversificate şi doar 20% fructe. Fructul este utilizat în suc pentru a oferi un gust plăcut şi pentru cantitatea de fibre, fructoza-energie, micronutrienți. Un program de resetare metabolică se face prin utilizarea unei cantităţi cât mai mari de legume. Dar cum nu toată lumea iubeşte legumele, în special cele verzi, rolul sucurilor de aici a pornit. Un suc de cca 300-400 ml conţine o cantitate de cca 300 gr de legume şi 200 gr fructe. Dacă stăm calculăm, prin consumul zilnic de 6 sucuri pe zi de legume, noi asimilăm în jur de 1,8 kg de legume crude. Frumos nu?

Frumuseţea se naşte din interior, nu din exterior. Aşa cum zilnic avem grijă de întreţinerea corporală aşa trebuie avem în cont şi o curăţare interioară. Este foarte important ca în momentul în care porneşte la drum împreună cu sticluţele colorate de legume şi fructe, tu, om frumos, ai în spate o perioadă de adaptare, acomodare a unei alimentaţii sănătoase cu alegeri nutriţionale corecte.

Provocarea mea pentru tine, este te gândeşti la următoarele întrebări:

Tu când ţiai făcut ultima oară un plan de sănătate?“
Când a fost ultima oară când ţiai luat o zi măcar pentru tine?”
Câte momente din zi stai îţi asculţi organismul tău?”

Te invit alături de prietenă noastră Laura, proprietara cofetăriei Sweet Magnolia, str. Republicii vis a vis de restaurantul Lactobar, încerci sucurile create cu drag pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Privacy Policy Settings